Τμήμα Anesis: Κατασκευή τεχνητών μελών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤAΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤAΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ

first page logo 02

Καλώς ήρθατε στην ομάδα της Anesis

Το έργο μας

Το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου μας, με κατάρτιση στον τομέα των τεχνητών μελών άνω και κάτω άκρων και κατασκευής  κοσμητικών προθέσεων  με πτυχιούχους Μηχανικούς Προθετικούς Τεχνικούς, αναλαμβάνει να ενημερώνει και να παρακολουθεί τον ασθενή σε όλες τις φάσεις της αποκατάστασης του.

 

Τεχνητά μέλη εισαγωγή

Βασική προϋπόθεση πριν την κατασκευή μιας πρόθεσης και επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι η άμεση επαφή του ασθενή μετά τον ακρωτηριασμό με το κέντρο μας είτε με τον ίδιο είτε με κάποιο συγγενικό του πρόσωπο ώστε να ενημερωθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό μας τι πρέπει να προσέξει ώστε να μην τραυματίσει το κολόβωμα του κατά την διάρκεια της επούλωσης του τραύματος αλλά και τι ασκήσεις να ακολουθήσει ώστε να μην αδρανήσει το μυϊκό του σύστημα. Το πρόγραμμα των ασκήσεων παραδίδεται και ξεκινά από την ημέρα που θα βγει από το νοσοκομείο ο ασθενής και μέχρι την στιγμή που θα ξεκινήσει η ακόλουθη διαδικασία από τους προθετικούς τεχνικούς του κέντρου μας με τα εξής βήματα:

1ο ΒΗΜΑ: Αρχική προϋπόθεση είναι η αξιολόγηση της κλινικής εικόνας του ασθενή από το εξειδικευμένο άτομο του κέντρου μας ώστε να εκτιμηθούν οι προσδοκίες του νέου χρήστη αλλά και οι δραστηριότητες που ακολουθούσε πριν τον ακρωτηριασμό έτσι ώστε η επιλογή του τύπου της πρόθεσης που θα επιλεχθεί για τον ίδιο να του παρέχει άριστη εφαρμογή, άνεση και λειτουργικότητα. Διότι κάθε άτομο είναι μοναδικό, έχει τις δικές του εξατομικευμένες ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά αυτό τον τρόπο.

2ο ΒΗΜΑ: Διαμόρφωση κολοβώματος όπου εκεί υπάρχουν 2 τρόποι α) με τοποθέτηση μιας Καλτσάς σύσφιξης κολοβώματος ή β) επίσκεψη στο χώρο του ασθενή και γίνεται περίδεση με συγκεκριμένο τρόπο όπου απαιτείται συχνή παρακολούθηση στην αρχή και κρατάμε αρχείο της εξέλιξης με στόχο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα μορφοποίησης του κολοβώματος.

3ο ΒΗΜΑ: Εφόσον το κολοβωμα αποκτήσει το κατάλληλο σχήμα προχωράμε στην λήψη μέτρων όπου λαμβάνουμε τα μέτρα του κολοβωματος για να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής της θήκης όπου είναι ένα από τα βασικότερα μέρη που απαρτίζουν την πρόθεση και θα πρέπει να επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα ώστε να εφαρμόσει κατάλληλα στο πόδι του εκάστοτε μελλοντικού χρήστη. Για να επιτευχθεί αυτό βέβαια είναι πολύ σημαντικό τα προηγούμενα βήματα που αναφέραμε ανώτερο να ακολουθηθούν σωστά! Η κατασκευή μιας πρόθεσης είναι μια συνεργασία που ξεκινά από την ώρα που θα γνωριστούν ο μελλοντικός χρήστης τεχνητού μέλους με τον προθετικό τεχνικό και τους συνεργάτες του. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του απαιτείται μια προσπάθεια και από τις δυο πλευρές εξίσου σημαντική ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή αυτονομία του νέου χρήστη!

4ο ΒΗΜΑ: Το επόμενο στάδιο είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής της πρόθεσης και οι πρόβες που ακολουθούν ώστε να ζυγιστεί καλά η πρόθεση στο κάθε σωματότυπο και στον κάθε διαφορετικό τρόπο βαδίσματος του καθενός. Διότι στόχος είναι να μπορέσουμε να καταφέρουμε το τεχνητό μέλος να συμβαδίσει όσο το δυνατόν πιο κοντά με το αντίθετο πόδι. Σε αυτό το στάδιο κάνουμε και τα πρώτα μας βήματα!

5ο ΒΗΜΑ: Το τελευταίο στάδιο είναι η εκμάθηση βάδισης πάνω στην πρόθεση (για αρχή μέσω δίζυγου αμέσως μετά τα πρώτα βήματα μέσω κάποιας βακτηρίας και σύντομα χωρίς κάποιο βοήθημα). Επίσης ο νέος χρήστης θα εκπαιδευτεί πάνω σε κάποιες ασκήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει και εκτός κέντρου ώστε να μπορέσει σύντομα να εξοικειωθεί με το νέο του μέλος και να αρχίσει να το εμπιστεύεται. Η σωστή εκπαίδευση θα προσφέρει στον νέο χρήστη μια βάδιση χωρίς περιορισμούς, που συγκλίνει στην φυσιολογική.

Επίπεδα χρηστών τεχνητού μέλους

LEVEL 01 – Πολύ χαμηλή δραστηριότητα

LEVEL 02 – Χαμηλή δραστηριότητα

LEVEL 03 – Μέτρια δραστηριότητα

LEVEL 04 – Έντονη δραστηριότητα

LEVEL 05 – Δραστηριότητα υψηλών απαιτήσεων

Στο Level 05 όταν αναφερόμαστε στην δραστηριότητα υψηλών απαιτήσεων, στόχος είναι η κατασκευή ενός τεχνητού μέλους το οποίο αφορά άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας και ως επί το πλείστον επαγγελματίες αθλητές. Σε αυτό το επίπεδο το τεχνητό μέλος κατασκευάζεται με ανθρακονήματα και άλλα υλικά έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δραστηριοτήτων του.

 

Οι κατασκευές μας

ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΕΛΗ

Κνημιαίες προθέσεις

Προθέσεις απεξάρθρωσης Ισχύου & Ημιπυελεκτομής

Μηριαίες προθέσεις & Απεξάρθρωσης γόνατος

Προθέσεις ποδοκνημικής & Άκρου ποδός

Κοσμητικές προθέσεις δακτύλων

Κοσμητικές προθέσεις παλάμης

Προθέσεις αντιβραχίου & Άκρας χειρός

Απεξάρθρωσης ώμου – Βραχιονίου

 

ΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Αναλαμβάνουμε σιλικονούχες κοσμητικές εφαρμογές για διάφορα μέρη του προσώπου, δακτύλων άνω και κάτω άκρων. Η πολυετής εμπειρία, η συνεχής εκπαίδευση, ενημέρωση και η τεχνογνωσία των συνεργατών μας εγγυώνται το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα προσομοιάζοντας ακριβώς στα χρώματα, το μέγεθος και τις λεπτομέρειες του σώματός βάση του άλλου άκρου.

 

ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Μηροκνημοποδικούς

Κνημοποδικούς

Kηδεμόνες κορμού

Boston

Cheneau

Όλοι οι κηδεμόνες κατασκευάζονται και έσω υποδήματος με πολύ ελαφριά υλικά έτσι ώστε να τοποθετούνται χωρίς δυσκολία σε μεγάλη γκάμα υποδημάτων.

 

Είμαστε κοντά σας σε κάθε σας βήμα

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Πόσο γρήγορα θα περπατήσω?

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της εφαρμογής κάνετε τα πρώτα σας βήματα.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την κατασκευή μίας πρόθεσης?

Από 5 έως 9 εργάσιμες ημέρες.

Πόσες επισκέψεις θα χρειαστούν μέχρι να το φορέσω?

 1. Η πρώτη επίσκεψη αφορά στη γνωριμία την ενημέρωση και την από κοινού απόφαση (χρήστη – υπευθύνου υλικών)
 2. Στη δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιείται η λήψη των μέτρων.
 3. Στην τρίτη επίσκεψη γίνεται η πρόβα εφαρμογής του τεχνητού μέλους ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και λαμβάνονται στοιχεία τυχόν διορθώσεων της κατασκευής. Σε αυτή την επίσκεψη γίνονται τα πρώτα βήματα.
 4. Στην τέταρτη επίσκεψη ξεκινάει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοικείωσης.
 5. Στην πέμπτη επίσκεψη (μετά από 1 μήνα και εφόσον δεν έχουν προκύψει εντός αυτού ανάγκες) εξετάζουμε την βάδιση και διορθώνουμε πιθανά  λάθη.

Πάντα είμαστε δίπλα στον κάθε φίλο μας χρήστη, διότι θα πρέπει να κατανοήσει πλήρως το τεχνητό μέλος που φοράει, να μην έχει προβληματισμούς και να νιώσει ότι ανήκει πλέον στην ομάδα μας. Εδώ να αναφέρουμε ότι όλες οι ανάγκες και επιθυμίες του χρήστη μπορούν να πραγματοποιηθούν, απαιτείται όμως η άριστη συνεργασία μεταξύ προσθετικού και χρήστη. Η σχέση αυτή είναι μία σχέση ζωής και εμπιστοσύνης.

 

Ποιο είναι το καλύτερο τεχνητό μέλος?

Στις περισσότερες συζητήσεις με τους ασθενείς που θέλουν να επιλέξουν ένα τεχνητό μέλος, ακούμε πάντα την ίδια ερώτηση:

Ποιο είναι το καλύτερο?

Με απόλυτη ειλικρίνεια και υπευθυνότητα απαντάμε:

Δεν υπάρχει καλύτερο. Υπάρχει το κατάλληλο για εσάς ή πιο σωστά .. το ΙΔΑΝΙΚΟ.

Η ιδανική πρόθεση πρέπει:

 • Να είναι κατάλληλη έτσι ώστε να σας επιτρέπει να έχετε τις δραστηριότητες που είχατε πριν τον ακρωτηριασμό.
 • Να είναι άνετη στην εφαρμογή της.
 • Να τοποθετείται και να αφαιρείται εύκολα
 • Να είναι κατασκευασμένη από ελαφρά και συγχρόνως ανθεκτικά υλικά.
 • Να σας προσφέρει άνετη βάδιση και σταθερή στήριξη
 • Να έχει την ανάλογη αισθητική εμφάνιση.

Η λύση στο πρόβλημα

Πολλοί  χρήστες τεχνητών μελών,  μας επισκέπτονται και ρωτάνε:

Γιατί νιώθω βαριά την πρόθεσή μου?

Γιατί την φορώ με πολλή δυσκολία?

Γιατί δυσκολεύομαι στη βάδιση?

Γιατί ακούγεται αυτός ο θόρυβος κάθε φορά που φοράω τη θήκη και κάνω βήματα?

Όλα αυτά καθώς και πολλά άλλα είναι συνηθισμένα προβλήματα και ανησυχίες. Όχι όμως για εμάς. Εμείς στην MRC και συγκεκριμένα στο τμήμα ANESIS, απόλυτα εξειδικευμένοι στον τομέα αυτό, από τη στιγμή που θα αναλάβουμε την αποκατάστασή σας, αυτό που θα σας απασχολεί κάθε πρωί είναι πως θα πετύχετε ένα βήμα παραπάνω, μία δραστηριότητα επιπλέον, μία μικρή νίκη καθημερινά!

 

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας πρωτίστως την αποκατάσταση της ψυχικής τους υγείας, βοηθώντας τους συγχρόνως να επιστρέψουν δυναμικά και ενεργά στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Εξασφαλίζουμε τα προσωπικά τους δεδομένα και η συνεργασία μαζί τους εξελίσσεται, τελικά σε σταθερή και πολύτιμη φιλία. Εργαζόμαστε με πείσμα και θέληση σε καθημερινή βάση και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατροτεχνολογικό τομέα έτσι ώστε να διατηρούμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας εμπιστευτήκαν η οποία διέπεται από την συνέπειά μας και ως προς το κοινωνικό κυρίως έργο που προσφέρουμε.

Το τμήμα της Αnesis σας ευχαριστεί θερμά..!!!

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε. Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μας είναι εδώ για να μπορέσει να σας βοηθήσει και να σας λύση οποιαδήποτε απορία έχετε.