Διαβητικό Πόδι και διαβητικό παπούτσι

Η σωστή φροντίδα του διαβητικού ποδιού προλαμβάνει καταστάσεις

Γενικές πληροφορίες

Η πιθανότητα ενός ατόμου με διαβήτη να εμφανίσει εξέλκωση στα πόδια, είναι της τάξεως του 15% – 25% και αποτελεί δείγμα της απόλυτης παραμέλησης της υγείας, Οπότε τα έλκη στα πόδια , εξαρτώνται από τους ασθενείς και από το πόσο έγκαιρα λαμβάνουν μέτρα. Οι πληγές στα πόδια, είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς παθολογικών διεργασιών σε συνδυασμό με τη διαβητική νευροπάθεια και την ευαισθησία που προκαλεί ο διαβήτης στις αρτηρίες, μια πάθηση που ονομάζεται διαβητική αγγειοπάθεια, αθηροσκλήρωση ή «σκλήρυνση των αρτηριών»

Οι διαβητικοί θα πρέπει να παρακολουθούν τα πόδια τους τακτικά και να τα προστατεύουν από τραυματισμούς.

Οι διαβητικοί θα πρέπει να παρακολουθούν τα πόδια τους τακτικά και να τα προστατεύουν από τραυματισμούς.

Το διαβητικό πόδι θέλει την απόλυτη προσοχή σας και υπάρχουν τρόποι για να προστατευθείτε:

1. Φροντίστε να ελέγχετε τα πόδια σας κάθε μέρα για τυχόν κοψίματα, φουσκάλες, , κάλους, σκληροδερμίες κοκκινίλες, ζεστά σημεία ή πρήξιμο. Να ελέγχετε τα πέλματα , ίσως και με την βοήθεια ενός συγγενή ή με ένα καθρεφτάκι. Να κοιτάτε ανάμεσα στα δάχτυλα, αλλά και τους αστραγάλους.

2. Να φροντίζετε την σωστή υγιεινή των ποδιών σας. Δηλαδή να πλένετε καθημερινά τα πόδια σας με νερό όχι πολύ ζεστό (προσέξτε να μην τα μουλιάζετε) και έπειτα να φροντίζετε να στεγνώνουν καλά, με προσοχή στις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα. Να λιμάρετε επιμελώς τα νύχια σας, παρατηρώντας τυχόν αλλαγές στην υφή ή την όψη τους.

3. Να εφαρμόζετε ειδικά ενυδατικά προϊόντα σε λεπτές στρώσεις και όχι ανάμεσα στα δάχτυλα. Προϊόντα επώνυμα, που έχουν εγκριθεί για χρήση από διαβητικούς και έχουν σχεδιαστεί από επιστήμονες εξειδικευμένους στο χώρο της δερματολογίας και του διαβήτη.

4. Να αγοράζετε σωστά υποδήματα όπως και κάλτσες όπου θα πρέπει να είναι ειδικές διαβητικές κάλτσες, χωρίς ραφές με παχύ πέλμα και καλό είναι να φοράτε τις κάλτσες σας και μέσα στο σπίτι.

Επιλέγουμε πάντα κατάλληλα προϊόντα και περιποιούμαστε τα πόδια μας ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις.


Διαβητικό Πόδι και πρόληψη αυτού με σωστά ειδικά προϊόντα.

Οι ασθενείς με διαβητικό πόδι που έχουν αναπτύξει έλκος παρουσιάζουν διαφορές παραμορφώσεις, οι οποίες αλλάζουν δραματικά την κατανομή των πιέσεων. Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσουν να φορούν κοινά υποδήματα, καθώς αυτά δε σέβονται την νεοδιαμορφωθείσα ανατομική του ποδιού τους. Αντίθετα, ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα θεραπευτικά υποδήματα για την μείωση δημιουργίας νέων ελκών στο διαβητικό πληθυσμό.

Πράγματι συγκριτικές μελέτες ασθενών που χρησιμοποίησαν ειδικά υποδήματα έναντι εκείνων που έκαναν χρήση κοινών υποδημάτων μαρτυρούν ότι μειώθηκε η υποτροπή του έλκους με τα πρώτα. Επιπλέον οι ασθενείς επέστρεψαν ταχύτερα στην εργασία τους. Τα υποδήματα αυτά έχουν ειδικό σχεδιασμό αποτελούνται από πάρα πολύ μαλακά υλικά, έχουν ευρύ χώρο στον θάλαμο τους και κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει απουσία από τις εσωτερικές ραφές στα σημεία που θέλουμε να προστατέψουμε. Όποτε έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να φυλάξουν σωστά ένα διαβητικό πόδι φορώντας τα.

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται πάνω σε αυτά τα προϊόντα μέσω εμπορίας και κατασκευής αυτών. Νιώθουμε περήφανοι όπου όλα αυτά τα χρόνια πολλοί ασθενείς έχουν προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και δεν προχώρησε το πρόβλημα τους σε μεγαλύτερο στάδιο. Αντίθετα πρόλαβαν και σήμερα διατηρούν τα πόδια τους σε μια υγιή κατάσταση με συχνή παρακολούθηση πάντα! Ελάτε σήμερα να κουβεντιάσουμε το πρόβλημα σας και να κάνουμε έναν έλεγχο στα πόδια σας ώστε να βρούμε μαζί το κατάλληλο προϊόν για εσάς και να ξεκινήσει πλέον η διαδικασία της Πρόληψης και Αποκατάστασης σας.


Με περηφάνια θέλουμε να αναφέρουμε πως η εταιρεία μας είναι από τις λίγες Πανελλαδικά εταιρείες που βραβεύτηκε για την κατασκευή διαβητικού υποδήματος βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών!

Το τμήμα της Frontis (το νοσηλευτικό προσωπικό μας όπως και οι τεχνικοί μας) σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε τις ανώτερο πληροφορίες.

Καλέστε μας τώρα και ελάτε μια επίσκεψη στο χώρο μας χωρίς καμία δέσμευση και γνωρίστε το άρτιο εκπαιδευμένο προσωπικό μας και συζητήστε μαζί τους το πρόβλημα ώστε να βρούμε παρέα εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν σε εσάς τους ίδιους!